Zonnepanelen voor uw bedrijfspand

Nederland en energievoorziening 

Nederland werkt reeds enkele jaren aan een energiesysteem dat nauwelijks CO2 uitstoot. Hieronder valt onder andere het stimuleren van bedrijven om zonnepanelen te installeren door middel van subsidies (SDE Subsidie, EIA zonnepanelen 2022 subsidie, KIA zonnepanelen 2022 subsidie) en fiscale voordelen. Hierbij is het streven om in 2050 de energievoorziening nagenoeg volledig te verduurzamen zodat deze CO2-neutraal is. Ook op wereldniveau wordt aandacht besteed aan een duurzamere vorm van energievoorziening. In december 2020 zijn kwamen de regeringsleiders van de Europese Unie (EU) overeen om de CO2-reductiedoelstelling van Europa op 55% vast te stellen. De reden achter al deze ondernomen acties ligt het in het belang van het klimaat. Want met de stand van zaken van nu, gaat het milieu met de dag achteruit. De transitie naar een duurzame energievoorziening is daarmee belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. 

Waarom Zonnepanelen voor uw bedrijfspand aanschaffen?

Als ondernemer kunt u zonnepanelen voor uw bedrijfspand installeren. Naast het feit dat een steentje bijdragen aan milieu nooit kwaad kan, is het installeren van zonnepanelen binnen uw bedrijfspand ook nog eens voordelig. Dit heeft te maken met bepaalde subsidies (SDE Subsidie, EIA zonnepanelen 2022 subsidie, KIA zonnepanelen 2022 subsidie) en fiscale voordelen die het met zich meebrengt. Hieronder sommen wij deze voor u op.

Rijksoverheden stimuleren groene energie door middel van subsidies, waardoor de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk wordt voor bedrijven. Om voor deze subsidies in aanmerking te komen, moet u voldoen aan de aanvullende voorwaarden voor deze duurzame investering. Overzicht:

  • #1 SDE++ Subsidie (SDE subsidie) 

    De ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++ subsidie)’ is een subsidie ​​waarmee de overheid de stap naar duurzame energieproductie wil stimuleren. Het is momenteel niet mogelijk om zonder subsidies een rendabele zonne-installatie te bouwen. Daarom is het van cruciaal belang om de SDE++-subsidie ​​aan te vragen. Als u overweegt om binnen 2 jaar zonnepanelen aan te schaffen, is het verstandig om vroegtijdig een SDE++ aan te vragen. De SDE subsidie ronde van 2022 begint op 28 juni en eindigt op donderdag 6 oktober. Het budget voor dit jaar is in totaal 13 miljard euro.

  • #2 ISDE voor zakelijke gebruikers (kleinverbruikers)

    De Investeringssubsidie ​​Duurzame Energie en Energiebesparing is niet alleen beschikbaar voor particulieren, maar kan ook worden gebruikt door zakelijke gebruikers. Wilt u als ondernemer investeren in zonnepanelen? U kunt deze premie dan tot en met 31 december 2023 aanvragen.

Uw eigen commerciële groene stroom opwekken heeft veel voordelen. Zo is het een goede investering in de bedrijfsmiddelen van uw bedrijf. Dit houdt in dat de afschrijving van uw zonnepanelen aftrekbaar is van de winst (algemene investeringsaftrek). Ideaal! Andere fiscale voordelen zijn onder meer:

  • #3 Energie-investeringsaftrek (EIA zonnepanelen 2022)

Energie-investeringsaftrek (EIA zonnepanelen 2022): Met dit programma kunt u het grootste deel van uw investering in zonnepanelen van uw winst aftrekken. Hierdoor betaalt u minder vennootschaps- of inkomstenbelasting.

  • #4 Kleinschaligheidsaftrek (KIA zonnepanelen 2022)

Kleine Investeringsaftrek (KIA zonnepanelen 2022): Investeert u tussen de 2.200 en 300.000 euro in uw bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor dit programma. Dit zorgt ervoor dat de afdracht van vennootschaps- of inkomstenbelasting met een vast percentage wordt verlaagd, afhankelijk van de beleggingsrelatie. Op Energie-Zakelijk.nl leest u er meer over.

Produceert u meer zonne-energie dan u zelf verbruikt? Het resterende vermogen wordt vervolgens terug geleverd aan het net.

  • #5 Salderingsregeling

De salderingsregeling zorgt ervoor dat u net zoveel krijgt voor de terug geleverde stroom als dat u betaalt voor de stroom die u afneemt van het net. Om ervoor te zorgen dat u de juiste vergoeding ontvangt, is het enorm belangrijk dat u over een goed, functionerende meter beschikt. Alleen op die manier kunt u precies aflezen wat u energieverbruik is en hoeveel zonne-energie u heeft opgewekt. Op het moment dat u meer heeft opgewekt dan dat u verbruikt heeft, kunt u beginnen met het terug leveren van zakelijk energie. Een slimme meter weergeeft dit op een  gedetailleerde manier. Zodoende bent u er zeker van dat u  mogelijk extra heeft opgewekt en dat u vervolgens voldoende vergoed krijgt. Wanneer u wil beginnen met energie terug leveren dan moet u dit aangeven op www.energieleveren.nl. Na aanmelding, controleert de netbeheerder of uw huidige elektriciteitsmeter geschikt is voor terug levering. Is dit niet het geval? Geen zorgen: in dat geval zorgt de beheerder ervoor dat u een passende meter krijgt; meestal ook nog eens gratis.

Salderingsregeling voor 2025

De salderingsregeling maakt het gunstig om stroom terug te leveren. Waarom? U mag de geleverde stroom gewoon wegstrepen tegen de stroom die u afneemt van het net. Let wel dat hier een maximum aan zit: levert u jaarlijks meer stroom dan u afneemt? Dan is de vergoeding lager.


Salderingsregeling na 2025

In 2025 verlaagt het te salderen bedrag meteen naar 64%. Daarna volgen opnieuw de vooropgestelde percentages, zoals oorspronkelijk vastgelegd. Tegen 2031 kunt u niet meer salderen. Dit geldt voor iedereen, ook voor bedrijven die nog voor 2025 zonnepanelen hebben geplaatst.

Bespaar kosten en investeer in zakelijke Zonnepanelen

  • #6 Belastingvoordeel

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. U bespaart hiermee op de energierekening. De kosten voor aanschaf en installatie kunt ook nog eens aandragen als kosten. Hierdoor hoeft u aan het eind van het jaar minder belasting te betalen. Bovendien kunt u de BTW terugvragen voor zowel de zonnepanelen zelf als de installatie ervan.

  • #7 Afschrijving

Ondernemers en particulieren schaffen massaal zonnepanelen aan, mede vanwege de fiscale voordelen. Voor Zonnepanelen voor uw bedrijfspand geldt op dit moment een afschrijvingstermijn van 20 jaar.

  • #8 Beter energielabel, stijging in waarde

Het pand wordt verduurzaamd door zonnepanelen. Mogelijk kan hierdoor een beter energielabel toegekend worden. Ook wordt het bedrijfspand meer waard. 

Samen met JansZon verduurzamen dankzij zakelijke zonnepanelen

Het verwezenlijken van een dak vol zonnepanelen is een hele investering voor een bedrijf, zowel qua tijd als  geld. Daarnaast is het ook nog eens niet  altijd maatwerk. Geen dak is immers hetzelfde. Wij staan bekend om onze expertise in zonnepanelen voor uw bedrijfspand én onze persoonlijke aanpak. Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde partners en leveren vakwerk. Mocht u  vragen hebben tijdens of na het traject, dan staan wij voor u klaar. Geen vraag is ons te veel!

Meer informatie over zonnepanelen voor uw bedrijf?

3 stappen richting een duurzame toekomst

  • 1. Ontwikkeling Zonnepanelen voor uw bedrijfspand

    JansZon levert maatwerk oplossingen en complete begeleiding tijdens het hele project. We ondersteunen bij het aanvragen van subsidies, het aanpassen van netaansluitingen, het verzekeren, het brandgevaar en bij het huren, leasen of kopen van een dak.
  • 2. Realisatie Zonnepanelen voor uw bedrijfspand

    Wij bouwen uitsluitend hoogwaardige zonne-energiesystemen volgens de strikte Scope 12 normering. De zakelijke zonnepanelen van JansZon zijn van hoge kwaliteit en worden geplaatst op uw bedrijfspand door onze eigen vakmensen. We nemen u mee in het proces door middel van duidelijk communicatie.
  • 3. Service & Onderhoud Zonnepanelen voor uw bedrijfspand

    Optimale systeemprestaties en directe storingsopvolging. Zonne-energiesysteem zonder zorgen. Wij geven u inzicht in de prestaties van uw zonnedak en beschikken over de kennis en het netwerk om u te helpen bij schoonmaak, keuringen en rapportages.